Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Haziran 2014

Bisküvili İrmik Tatlısı


Herkese merhabalar geçtiğimiz HAFTA SONU Çorum'da mübarek mekanları ziyarete gittim. Aldigim çikolatalı leblebilerle yaptığım tatlı tarifim var .. Bugün Leblebiler Eklendi çok Taze Içinde var mı yok mu belli değil ağızda dağılıyor ..
Aklıma Bir tatlı yapayım dedim Böyle Bir sey çıktı Ortaya :) A.Ş.
Umarım sizlerde denediğinizde lezzeti yakalarsınız .. Çocuklar bayılıyor çikolatalı herşeye :)
Sevgi muhabbetle Kalin ettik ..



Malzemeler

1 lt. Süt
7 YEMEK Kasigi Toz şeker
9 YEMEK Kasigi irmik
Yarım YEMEK Kasigi margarin
1 Cay Bardagi dövülmüş ceviz içi
1 paket pötibör bisküvi
1 paket vanilya

Üzerine
Beyaz kahverengi çikolatalı leblebi A.Ş.


Yapılışı

* Irmiği muhallebi kıvamına gelene Kadar pişirin, Ocaktan inmesine Yakın Manzara margarin ettik şeker Süt, vanilyayı ekleyip karıştırın ettik.
* Hazırladığınız İrmikli muhallebinin yarısını Kaliba Dokun Üzerine 1 Sıra Halinde bisküvi tuber cevizleride Serpin ettik ettik. Üzerine Kalan muhalebiyi Dokun.
* Çikolatalı leblebileri tatlının Üzerine batırarak tuber. Servis for buzdolabında 1-2 Saat bekletin .. Biz 15 dakika bir bekletebildik Çocuklar sabredemediler difrizde. :)
* Afiyet Şifa olsun
Not: Ertesi güne bırakmayın leblebilerin boyası yüzeye dağıldı ve kötü bir görüntüsü oldu. Demek ki üzerleri çikolata değil gıda boyasıymış çok üzüldüm ve tatlının üst tabakasını atmak zorunda kaldım.. Gıda boyası kullanmıyorum ve çok zararlı olduğu da bilinen bir gerçek.. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design