Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Haziran 2014

Koni Şeklinde Şirin Ekmek Yapımı..



Malzemeler:
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı su
3 yemek kaşığı yağ
1/4 su bardağı şeker
1 çırpılmış yumurta
1,5 çay kaşığı tuz
2 1/4 çay kaşığı instant maya
3-4 1/2 su bardağı ekmek unu

Üzerine:
1 yumurta
1 çorba kaşığı süt

Yapılışı

* Büyük bir kaseye süt ve suyu dökün, ılık olmalı.
* Yağ, şeker ve tuzu ekleyin; iyice harmanlanana  kadar tahta bir kaşıkla karıştırın.
* Çırpılmış yumurta ve un 2 bardak ekleyin; Bir tahta kaşık ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
* Mevcut olan instant mayayı da ekleyin ve karıştırın.
* 10 dakika boyunca bekletin. Şimdi, yavaş yavaş unu ekleyin. 6-8 dakika kadar hamuru yoğurun 
* Temiz bir kaba bir çorba kaşığı  yağ ekleyin ve kasenin içine hamuru yerleştirin.
* Kabın içinde hafifçe birkaç kez yağ ile hamurun her tarafına çevirin. 
* Üzerini örtün 1 saat dinlenmeye bırakın. Hamur kabarırken konileri hazırlayabilirsiniz..
* Konilerin yerine dondurma külahlarını da kullanabilirsiniz..
* Hamuru çıkarın ve bir kaç dakika yoğurun. Hamuru 8 parçaya keserek ayırın
* Hamurun her parçası rulo yapılır 5 dakika dinlendirin
*Konilerin (külahların) çevresinde hamur ipleri yuvarlayın.
* Susam veya haşhaş tohumu (veya her ikisi) serpin.
* Naylon ile örtün. Sıcak bir ortamda 30 dakika dinlenmeye bırakın. Daha sonra kızarana kadar Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design