Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Haziran 2014

Patlıcan Musakka





Malzemeler:(6 kişilik)
1 kilo kemer patlıcan
2 orta boy kuru soğan
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr orta yağlı kıyma
2 adet domates
3-4 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
Tuz ve yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı sirke

kızartmak için:
sıvı yağ


Yapılışı

* Patlıcanları alacalı olarak soyup bir santim kalınlığında doğrayın.
* Tuzlu su dolu bir kapta en az yarım saat acısının çıkması için bekletin patlıcanların fazla yağ çekmesini engellemek için, içine 1 yemek kaşığı kadar sirke eklerim..
*Sıvıyağı tavaya alın
* Patlıcanların suyunu süzerek iyice sıkın ve yağda hafifçe kızartarak kağıt havlu serilmiş tepsiye alalım fazla yağlarını çektirmiş oluruz.
* Başka bir tencereye zeytinyağını ve yemeklik doğranmış kuru soğanı koyarak kavurmaya başlayın.
* Soğanlar hafif pembeleşince kıymayı koyup, 3-4 dakika tekrar kavurun.
* Domates salçasını, halka şeklinde doğranmış sivri biberleri de içine ekleyip 4-5 dakika pişirin.
* Hazırlanan bu kıymalı harcı, tuz ve karabiber ile tadlandırdıktan sonra kızarmış patlıcanların üzerine boşaltın ve üzerine maydanoz doğrayabilirsiniz ben esprili olsun diye ortaya bir tutam olarak koydum..
* Bir su bardağı su ilave ederek 4-5 dakika pişirin.
* Afiyet olsun…

1 yorum:

  1. En sevdiğim sebzelerden biridir patlıcan muskkada en güzel patlıcan yemeklerinden biridir çok iştah açıcı görünüyor.
    Eellerine sağlık

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design