Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Temmuz 2014

Çorba Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları



Çorba Tarifleri İle İlgili Püf Noktaları

*Çorbanızı kısık ateşte pişirerek lezzetini artırabilirsiniz. Pişirme esnasında çorbanıza ekleyeceğiniz su mutlaka sıcak olsun.

*Çorbalarınızda tuzu fazla kaçırırsanız bir patatesin kabuklarını soyun ve dörde bölerek çorbanın içine atın. Patatesler yumuşadığında çorbanızdaki fazla tuzu çekmiş olacaktır.

*Çorbalarınıza lezzet katmak için et veya tavuk suyu tabletleri kullanırsanız bu tabletler yüksek oranda tuz içerdiği için tuzu daha az miktarda koyun.

*Çorbalarınızda et veya tavuk suyu tabletleri kullanırsanız çorbanıza yağ eklerken, bu tabletlerde bulunan yağ miktarını da göz önünde bulundurarak ekleyin.

*Haşladığınız sebzelerin suyunu dökmeyin. Bu suyu çorbalarınızda kullanarak hem lezzetli hem de vitamin dolu çorbalar yapabilirsiniz.

*Daha lezzetli çorbalar için üzerine yağda kızarmış kırmızıbiber, maydanoz ve nane ekleyebilirsiniz.

*Kalmış bayat ekmeklerinizi, fırında kızartıp kıtır ekmek haline getirip bir kavanozda saklayın. Çorba yaptığınız zaman bu ekmekleri çorbanın üzerine serperek farklı bir lezzet yaratabilirsiniz.

*Domates çorbası gibi bazı çorbaların üzerine rendelenmiş kaşar eklemek çorbaya farklı bir lezzet katacaktır.
*Domates çorbası yaparken, salça yerine domates püresi, su yerine de et ya da tavuk suyu kullanarak farklı bir lezzet yaratabilirsiniz.

*Sebze çorbası yaparken içine ekleyeceğiniz şehriye, makarna ya da erişte çorbanıza farklı bir lezzet katar.

*Maydanoz saplarını temizleyip, incecik kıydıktan sonra çorbalarınızda kullanabilirsiniz. Böylece hem çorbalarınızı sunumu güzel olur hem de lezzetine lezzet katmış olursunuz.

*Yoğurtlu çorba yaparken yoğurdu çorba kaynadıktan sonra yavaş ve sürekli karıştırarak ilave edin. Böylece yoğurdun kesilmemesini engellemiş olursunuz. Ayrıca tuzunu da ateşten almadan hemen önce ekleyin.
*Krema ile hazırlanan çorbalarda kremayı ateşten almadan hemen önce ekleyin.
*Yumurta, limon suyu ve krema ile hazırlanan çorba terbiyesinin kesilmemesi için terbiye malzemesi çorbaya azar azar eklenmeli ve sürekli karıştırılmalıdır.

*Beklediği için katılaşan çorbalarınızı seyreltmek için içine bir miktar su ekleyip karıştırın. Böylece çorbanız ilk pişirdiğinizdeki kıvamına gelecektir.

*Tuz, sütü kesebilir. Bu sebeple sütlü çorbalarınıza tuzu en son ekleyin.

2 yorum:

  1. Emine'cim çok güzel,faydalı bilgiler paylaşmışsın.Hayırlı Ramazanlar,selam ve sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım hayırlı ramazanlar..

      Sil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design