Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Temmuz 2014

Dondurmalı Unlu İrmik Helvası

Dondurmalı irmik helvasının tadını bilenler dondurmasız olarak tüketemezler herhalde.. :) 

Bazıları da böyle sever :) 


UNLU İRMİK HELVASI

Helvanın Malzemeleri
2 su bardağı irmik
1 çay bardağı un
125 gr. tereyağı (margarinde olabilir) veya 1 çay bardağı sıvıyağ

Şerbetin Malzemeleri
1.5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1.5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı pekmez

Şerbetin Yapılışı
* Şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın. Kaynayan şerbete sütü ve pekmezi ekleyip karıştırın ocağı kapatın..

Helvanın Yapılışı
*Tereyağını tencereye alıp eritin.
*İrmik ve unu katıp rengi altın sarısı olana kadar karıştırarak kavurun.
*Şerbeti irmiğe ilave edin. (Yani irmik de, şerbet de sıcak olacak)
*Tahta kaşıkla 5 dakika kadar karıştırarak pişirin.
* İlk sıcaklığı geçince yani 15-20 dakika kadar sonra genişçe bir kaseyi streçle kaplayın helvayı ortası çukur kalacak şekilde döşeyin ve ortasına dondurma ile doldurun onun üzerine de tekrar helva doldurup kaşığınız ile düzeltin kaseyi ters çevirip servis yapabilirsiniz..
*Afiyet şifa olsun

2 yorum:

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design