Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Ağustos 2014

Peynirli Çökelekli Açma





Malzemeler

Hamuru için
1 su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım pk yaş maya
1 su bardağı süt (ılık)
1 su bardağı su
1 adet yumurta
Aldığı kadar un

İç malzeme 
Az yağlı peynir ve çökelek 
maydanoz ve baharatlar

Yapılışı
* Bir kabin icerisinde maya, tuz, seker, sıvıyag ve suyu ekleyerek özleşene kadar karıştırın. Unu ekleyin ve yoğurun..
* Üzerine temiz bir bez örterek ılık bir yerde yarım saat kadar mayalanmaya bırakın
* Firin tepsinizi hafifce yaglayin veya yagli kagit serin.
* Hamurrdan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın tabak büyüklüğünde açın içine çökelek serpin rulo yapın gül böreği gibi kendi çevresinde dolayın..tepsiye yerleştirin..
* Tüm hamuru bu şekilde bitirin.
* Yumurta sarisini bir tatli kasigi sıvıyağ ekleyerek çırpın ve açmaların üzerlerine sürün.
* Çörekotu serpin.
* Önceden isitilmis firinda 15-20 dakika civarinda üstleri güzelce kizarana dek pisirin.
* Afiyet Şifa olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design