Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Mayıs 2015

Fırında Kalem Böreği




Malzemeler

6 adet yufka
yarım paket margarin
1 adet yumurta
içi için:

peynir, maydanoz(isteğe göre)


Yapılışı

*Yufkayı açarak üzerine eritilmiş olan margarin fırça ile sürülür. Üzerine 1 kat daha yufka serilir ve onun üzeri de yağlanır. diğer yufkalarda üzerine koyulur her yufka arası margarin veya tereyağı sürülür.. böreklerin büyüklüğüne 8-12 parça olacak şekilde kesilir.
* Her bir parçaya iç malzemesinden koyarak sarma yapar gibi sarılır. 
* Bütün yufkalar için aynı işlem yapılır. Sarma işlemi tamamlandığında, 
tepsiye diziyoruz. 
* Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam-çörekotu serpip kızarıncaya kadar fırında pişiriyoruz. 
*Afiyet Şifa olsun..

8 yorum:

  1. ELLERİNE SAĞLIK :)ÇOK NEFİS ŞEKİLDE GÖRÜNTÜLERİ

    YanıtlaSil
  2. pişti olmuşuz börekte canım.ama ben peynirlide çok severim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. börekler çok hafif ve çıtır çıtır duruyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim ama bizi ağırlaştırıyorlar :)

      Sil
  4. Oo kalem böreği çok lezzetli gözüküyor.Benimde çayımı alıp gelesim geldi size Yiyenlere afiyet olsun.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design