Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Haziran 2015

Patatesli Çiğ Köfte Antakya Usulü



Malzemeler 
Tariflerde kullanılan bardak, 200ml.lik klasik bardaklardır..
4 su bardağı köftelik bulgur(sarı)
2 su bardağı sıcak su
3 tane  patates
1 tane  soğan
8 diş sarmısak
1 yemek kaşığı domates,
1 yemek kaşığı biber salçası
2 çorba  kaşığı isot
Kimyon, yeni bahar, nar ekşisi, tuz, pul biber
Yarım limon suyu
100 gram (1.5 çay bardağı)  zeytinyağı
1  kase ceviz içi
Bir miktar maydanoz
8-10 kişilik

Yapılışı

*Karıştırma kabına ayıklanmış ve yıkanmış bulguru alalım, üzerine sıcak su dökelim ve karıştıralım. 

*Patatesleri haşlayalım bulgurun (suyunu çekmiş olan) içine ilave edelim. Üzerine rende soğan ve dövülmüş sarımsağı ilave edelim yoğurmaya başlayalım. 

*Biraz yoğurduktan sonra üzerine, salçaları ve baharatları ilave edelim yoğurmaya devam edelim. Kıvama gelince, ince kıydığımız maydanoz, tuz, ceviz ve zeytinyağı ekleyelim bir süre daha yoğuralım. 

*Hazır olan köfteden küçük parçalar koparıp elimizde sıkalım servis tabağına alalım. Hemen servise sunalım.

*Afiyet Şifa olsun….

*Sevgi ve muhabbetle kalın değerli arkdaşlarım :)

5 yorum:

  1. Ellerine sağlık arkadaşım :)

    YanıtlaSil
  2. Hiç yapmadım ama denemek isterim.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ben çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design