Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Haziran 2015

Patlıcanlı Poğaça


Malzemeler

2 bardak ılık süt
1 bardak çiçek yağı
Yarım çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta akı
2 kaşık maya
1 topan patlıcan
1 domates
çörekotu veya susam

Yapılışı

* Hamur malzemelerini karıştırıp yoğuruyoruz.(Patlıcan harici malzemeler)
*Yarım saat üzerini kapatıp dışarı da bekletiyoruz. 
*Patlıcanları sirkeli suda bekletip acı suyu çıktıktan küp küp doğruyoruz..
*Sonra domatesleri küp şeklinde küçük küçük doğrayıp yağda kavuruyoruz. Patlıacanlarıda ilave edip kavuruyoruz.
* Hazırladığımız hamur kabarınca yuvarlayıp patlıcan ve domatesleri arasına koyuyoruz.
*Poğaçalara yumurtanın sarısını sürüyor çörekotu, susam serptikten sonra fırında pişiriyoruz.. 
*Afiyet Şifa olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design