Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Eylül 2015

Taze Incirli Kek


Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket şekerli vanilin
3 su bardağı un
7-8 taze incir (yumuşak)
1 çay bardağı fındık veya ceviz


Yapılışı
* Şeker ve yumurtayı çırpma kabına alın, karışım bembeyaz olunca (şeker tamamen eriyene kadar) mikserle önce düşük sonra yüksek devirde çırpın.
* Çırptığınız yumurtalara yoğurt ve sıvıyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.
*  İncirleri yıkayın yumuşak olduğu için hamura karışıyor( hamurun içine elinizle parçalayarak atın)
* Unu ve vanilini ekleyerek akıcı bir hamur elde edene kadar karıştırın.
* En son fındıkları ve kabartma tozunu ekleyin ve 1 dakika daha karıştırın.
* Kek kalıbınızı yağlayın ve hamuru kalıba dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dk pişirin.
* Pişen kekinizi tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkartın ve dilimleyerek servis yapın.
* Ben tamamen soğumasını beklemediğim için kesimi pürüzsüz olmadı..
* Afiyet Şifa olsun..

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design