Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Eylül 2015

Taze İncirli Tart



Malzemeler
1 yumurta.
20 gr kadar yaş maya ya da 1 küşük paket instat maya.
50 gr kadar yumuşak tereyağı.
1 çay bardağı toz şeker.
1 tutam tuz.
1 su bardağı ılık süt.
2-3 su bardağı un. aldığı kadar, ele yapışmayan bir hamur olacak.

Yeteri kadar taze kara incir

Üzeri için : (Minik parçaları hazırlamak için malzemeler.)
150 - 200 gr kadar oda sıcaklığında tereyağı.
yarım su bardağı toz şeker.
1 paker vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu.
3-4 su bardağı kadar un.

Yapılışı
*Hamur için olan malzemeleri yoğuralım ve 10 dakika kadar bekletelim. 
*Yağlı kağıt serili tepsiye hamuru yayalım üzerine incirleri dörde bölüp yerleştirelim..
*Üzeri için hazırladığımız hamuru merdane ile açalım kabadan mantı gibi minik kareler kesip incirlerin üzerlerine yerleştirelim çok lezzetli oluyor.(bir televizyon programında minik parçalar koparıp meyvelerin üzerine atıyordu)
*Üzerine biraz tarçın ve kakao serpip fırına verelim 170derecede 15-20dk pişirelim afiyet şifa olsun Allaha emanet olun

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design