Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Aralık 2015

Elmalı Tart




♥Malzemeler

Elma harcı için:
1 kg elma,
2 tatlı kaşığı tarçın,
1 çay bardağı şeker.

Hamuru için:
2 yumurta,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
1 çay bardağı sıvıyağ,
yarım paket yumuşak margarin (125 gr),
aldığı kadar un (hamur, yumuşak kurabiye hamuru gibi olacak).

♥Yapılışı


Harcın Yapılışı:

Elmaları soyup rendeleyelim bir kaba koyalım üzerine tarçınla şekeri ekleyip karıştıralım.
20 dakika pişirip soğumaya bırakalım.

Tart Hamuru İçin;

*Yumurta ve şekeri karıştıralım ve şeker iyice eriyene kadar çırpalım.
*Margarini ekleyelim ve yoğurarak margarini iyice yedirelim.
*Sırayla kabartma tozu, vanilya, sıvıyağı ekleyelim. En sona unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
*Hamurumuzdan yumruk büyüklüğünde bir parça koparıp ayıralım ve buzluğa koyalım. Kalan hamuru ise yağladığımız tart kalıbına döşeyelim. Tart kalıbının kenarlarına kadar dolduralım.
*Hamurun içini elmalı harçla dolduralım.

*Buzlukta serinleyen hamuru oklava ile açalım ve uzun şeritler keselim. Ben elimle yaptım acelem vardı..
*Kestiğiniz şeritleri harcımızın üzerine şeritler halinde dizip güzel bir şekil verelim.
*170 derece ısıtılmış fırında pişirelim. Piştikten sonra biraz dinlendirip daha sonra servis yapabiliriz..
*Afiyet Şifa olsun..

3 yorum:

  1. en sevdiğim elmalı lezzet diyebilirim.. Harika olmuş. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
  2. hımmm.nasılda çok severim canım.nefis olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design