Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Aralık 2015

Etimek Tatlısı




♥Malzemeler

1 paket tuzsuz Etimek,


Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker,
2 su bardağı su.
Yarım limon

Kreması için;
1 litre süt,
1 büyük çay bardağı şeker,
1 yumurta sarısı,
4 yemek kaşığı dolusu un,
1 vanilya,
100 gram tereyağı veya margarin

♥Yapılışı

  • Tenceremizin içine tatlımızın şurubu için gerekli olan suyu ve şekeri koyalım. Şurubumuz tencerede kaynadıkça yavaş yavaş kıvama gelicektir. Ardından içerisine yarım limonun suyunu sıkalım ve şurubu ocaktan alalım. 
  • Şimdi bir paket etimeği tepsiye yan yana dizelim. Şurubu üzerinde gezdirelim.
  • Kreması için ise sütü, şekeri unu ve yumurtayı bir tencereye alıyoruz, sürekli karıştırmak suretiyle yoğunlaşıp, göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  • Ocağın altını kapatıp, margarin veya tereyağını ve vanilyayı ekleyip, mikserle 5 dakika kadar çırptıktan sonra Etimeklerin üzerine döküyoruz. 
  • Son nokta dokunuşları, çikolata rendesi, hindistan cevizi yada file badem ile süsleyebilirsiniz.
  • Bir gece önceden hazırlamanızı öneririm, daha iyi demleniyor.
  • Üzerine hindistan cevizi ya da fıstık parçacıkları elbette dökülebilir. Ya da evdeki kahvaltılık reçelinizden birkaç damla damlatabilirsiniz. 
  • Ben tarçın serptim ki kan şekerimizi ayarlasın diye..
  • Etimek tatlısı hazır afiyet şifa olsun.

2 yorum:

  1. Bu tatlıyı bende çok severim ve sık sık yaparım.Ben sadece kremasını hazır sakızlı muhallebi kullanıyorum.Çok güzel gözüküyor.Ellerinize sağlık.Yiyenlere afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bizimde en çok sevdiğimiz tatlılardan löp löp kilo oluyorlar #:-S

      Sil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design