Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Aralık 2015

Fındıklı Kurabiye



♥Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
  • 1 adet yumurta (akı hamurun dışı için ayrılacak)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Az çekilmiş fındık 

♥Yapılışı

  • Oda ısısında yumuşamış tereyağı ve pudra şekeri mikserle krema gibi olana kadar çırpılır, üzerine yumurta sarısı, kabartma tozu ilave edilir, 
  • Unu azar azar ölçülü şekilde dökerek hamuru yoğurun ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
  • Hazırlanan fındıklı kurabiye hamuru 15 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur dan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayıp hafif bastırın, 
  • Çırpılmış yumurta akına bulayın sonrada fındığa bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın.
  • 180 derecede ısınan fırında 15 dakika pişirip alın, soğuduktan sonra servis yapın.
  • Afiyet Şifa olsun..

2 yorum:

  1. çayın yanında da harika olur yemesi.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor. Ellerinize sağlık.. Sevgiler..

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design