3 Aralık 2015

Tatlı Pogaca



♥Malzemeler

2 su bardagı süt

1 su bardagı su

9 kaşık şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 su bardagı sıvı yağ

1 paket tek kullanımlık maya

1 yumurta sarısı

Aldığı kadar un

susam veya çörekotu

♥Yapılışı


*Süt ve su karıştırılıp ılıtılır havuz şeklinde açılan unun ortasına yağ, tuz, şeker ve maya konulur. 

*Sütlü su karışımı yavaş yavaş ilave edilerek hamur yoğrulur. Oldukça yumuşak bir hamur elde edilir. 

*İki kat kabarana kadar, mayalanması beklenir. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılıp şekil verilir.

* Yumurta sarısı sürülür çörekotu veya susam serpilir.

* 170-180 derecede fırında pişirilir..

* Afiyet Şifa olsun..

4 yorum:

Archive

 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design