Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Ocak 2016

Garnitürlü Makarna Salatası




♥Malzemeler

Makarna Salatası (12 kişilik)
  • 500 gr makarna (küçük taneli makarna cinsi)
  • 1 kase haşlanmış bezelye
  • 1 kase küp kesilip haşlanmış havuç
  • 1 kase küp kesilmiş salatalık turşusu
  • 2 kase yoğurt
  • 1 kase mayonez
  • 1/2 su bardağı makarna haşlama suyu
  • İsteğe bağlı dereotu, maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

♥Yapılışı

  • 2 litre suyu kaynatın. Bol tuz dökün ve makarnaları dişe gelir kıvamda haşlayın. Haşlama suyundan yarım bardak ayırın. Kalanı süzün ve makarnaları soğuk su ile yıkayın.
  • Diğer yandan yoğurt ve mayonezi karıştırın. İçine damak tadınıza uygun miktarda tuz, karabiber, isterseniz kıyılmış maydanoz ve dereotu ekleyin.
  • Büyükçe bir karıştırma kabına tüm malzemeleri ve soğuyan makarnaları alın, harmanlayın. Ayırdığınız makarna suyu da soğumuş olacak. Yoğurdun kesilmemesi için bu önemli. Son olarak bu suyu da ilave edip makarna salatasını tamamen karıştırın. 
  • Sosun makarnalar tarafından çekilmesi için oda sıcaklığında 10-15 dakika beklettikten sonra servis edin.
  • Afiyet Şifa olsun

4 yorum:

  1. Bol kalorili bir o kadarda lezzetli bir tarif.Çok severim.Özellikle çay saatinde misafirlere yaparım.Ellerinize sağlık.Afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bol kalorili löp löp et olarak geri dönen ama yemeden de duramayan been =(

      Sil
  2. Merhaba
    Bayıldığı bir tat çok da güzel olur
    Elinize sağlık görüntü gayet hoş:)))
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  3. Merhaba
    Bayıldığı bir tat çok da güzel olur
    Elinize sağlık görüntü gayet hoş:)))
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design