Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 Şubat 2016

Revani ve püf noktaları


Merhabalar herkese hayırlı bir hafta sonu tatili diliyorum çok şükür bu haftayı bitirebildim hayatımın en skandal haftasıydı aklıma geldikçe gülüyorum ama sinirimden umarım bir daha böyle bir hafta geçirmem... amiiin..  tatlı yıyelim tatlı söyleyelim by by..

♥Malzemeler


Kek için;

  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 3 Yemek Kaşığı Un
  • 1 Su Bardağı Sıvı Yağ
  • 1 Su Bardağı İrmik
  • 1 Su Bardağı Yoğurt
  • 3 Yemek Kaşığı (ince çekilmiş) Fındık
  • 1/2 Çay Kaşığı Karbonat
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya



Şerbeti için;

  • 3 Su Bardağı Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 3-4 Damla Limon Suyu

Üzerine hindistan cevizi

♥Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti hazırlayın, bir tencereye şekeri ve suyu koyun, orta ateşte şeker eriyinceye kadar sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca altını kısın ve kısık ateşte 5-10 dk. kaynatın, indirmeye yakın limon suyunu ekleyin.
  • Kek malzemelerini, kek yaparken kullandığımız sıralama ile (yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın, yağı ve yoğurdu ekleyip biraz daha çırpın, kuru malzemeleri eleyip ekleyin ve karıştırın) hazırlayıp, yağladığınız bir kalıba (yaklaşık 25x30 cm.lik bir tepsiye yada 26-30 cm.lik yuvarlak bir kalıba) dökün.
  • 175 derece ısınmış fırında, üstü kızarıp, batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkınca, 3-4 dk. ılınması için bekleyip, keki tepside dilimleyerek, üzerine soğumuş olan şerbeti kaşıkla azar azar yedirin. Tatlı soğuyunca buzdolabına kaldırın ve en 3-4 saat buzdolabında dinlendirip servis edin.
NOT : Tatlının kekini hazırlarken, içine 1 yemek kaşığı limon veya portakal kabuğu rendesi eklerseniz, çok hoş bir aroma verecektir.

Öncelikle Sıvılarn ve Kuruların koyulması, fırının önceden ısıtılması, fırında yağlanmış bir kap kullanılması ve fırında ilk yarım saat fırını açmamak gerekmesi göze çarpan kilit noktalar!

Bu arada şerbeti dökmeden şerbetin soğumasına, ve tatlıyı servis etmeden soğuyarak şerbeti emmesine izin verin.

Süslemeyi unutmayın! Kaymak, Ceviz, Fındık, Hindistan Cevizi, Antep Fıstığı, Portakal veya Mandalina bile kullanılabilir.

9 yorum:

  1. gizem perdesi aralandı, sırlar ortaya döküldü, yazık oldu revaniye :)))) - takılasım geldi, kızmaaa :))--
    Ellerine sağlık, çok titiz, detaylı bir anlatım olmuş ;)

    YanıtlaSil
  2. hımmm çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Elinize sağlık revani en sevdiğim tatlılardan biridir tarifiniz ve püf noktaları da güzel sevgiler

    YanıtlaSil
  4. En sevdiğim talı.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Şuan görüntü o kadar hoş geldi ki şerbetli tatlılardan yana çok iştahlı olmasam da yemek istedim:)
    Elinize sağlık. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.. Şerbetli tatlı dediniz mi akan sular durur benim için :)

      Sil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design