Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Mart 2016

Yaprak Sarması


Herkese merhabalar hayırlı bir cuma gecesi dilerim 
Allah dualarımızı kabul etsin sevgi ve muhabbetle kalın şimdiden afiyet şifa olsun Allah kimseyi açlık ve savaşla imtihan etmesin..
amiiinn 

♥Malzemeler

200 gr salamura asma yaprağı

1 ölçü (250 gr) dolmalık pirinç

1 adet doğranmış soğan

1 çorba kaşığı zeytinyağı

50 gr kavrulmuş çam fıstığı

2 çorba kaşığı kuş üzümü

2 çorba kaşığı doğranmış taze dereotu

2 çorba kaşığı doğranmış taze nane

2 çorba kaşığı doğranmış taze

maydanoz

1/3 ölçü (80-100ml )zeytinyağı, ekstra

2 çorba kaşığı limon suyu

2 ölçü (500 ml) tavuk veya sebze suyu

♥Yapılışı

  • Asma yapraklarını 15 dakikada soğuk suda bekletin, kurutun ve saplarını kesin. 5-6 adet yaprağı ayırın. Bu arada, pirincin üstüne kaynar su dökün ve 10 dakika bekletin, sonra suyunu süzün.
  • Pirinç, soğan, yağ, çam fıstığı, kuş üzümü, baharatlar, tuz ve biberi geniş bir kaseye koyun ve iyice karıştırın.
  • Düz bir yere asmaları, damarlı kısımları altta kalacak şekilde yayın.
  • Yarım çorba kaşığı karışımı her bir yaprağın ortasına koyun, saplarını karışımın üstüne gelecek şekilde, sonra da sağ ve sol yanlarını ortaya doğru katlayın. Son olarak uca doğru sıkı bir şekilde yuvarlayın.
  • Geniş ve kalın tabanlı bir tencerenin veya ateşe dayanıklı bir güvecin altını ayırmış olduğunuz asmalarla kaplayın. Ayırmış olduğunuz zeytinyağının bir çorba kaşığını yaprakların üzerine serpin. Dolmaları tek sıra halinde ve iyice sıkıştırarak tencereye dizin. Kalan zeytinyağını ve limon suyunu üzerine ilave edin. 
  • Tavuk veya sebze suyunu dolmaların üstüne dökün ve üzerlerini ters çevrilmiş bir tabakla örtün. Kaynatın, sonra ateşi kısın ve kapağı kapalı bir şekilde 45 dakika pişmeye bırakın. Sıcak veya soğuk servis edin.

8 yorum:

  1. Öncelikle (Amin) diyelim.OOO mis gibi zeytinyağlı sarma.Bayılırım.Sarması zor gelir bana ama yemesine doyum olmaz.Ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemesi güzel bayılırım da yapması çok zor gelir bana :x

      Sil
  2. Dereotlu yapmamıltım daha önce. Deneyeceğim. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Amin!!! diyorum. Dereotunu bende kullanmadım, ne de güzel sarmışsın ki, ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy dombili oldular ama tadı güzeldi teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Ellerinize sağlık, limon da var oh misss:))
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim limon ayrı bir lezzet katıyor :)

      Sil

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design