Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Kasım 2018

Muhalebili Kadayıf




♥ Malzemeler

300gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Muhallebisi İçin:

•1kg süt

•4 yemek kaşığı (tepeleme) un

•2 türk kahvesi fincanı (tepeleme)toz şeker

•1 yumurta

•1 paket vanilya

•50 gram tereyağ

Arzu ederseniz 2 adet damla sakızı (tavsiye ederim)



♥ Yapılışı



Kadayıfı 2-3 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırıntı haline getirin. Tencereye yağı koyun, ufalanmış kadayıfı ve şekeri ilave edin. Orta ayar ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Kavurma işlemini damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz, ister iyice esmerleştirin ister pembeleştirin. En son cevizi ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.


Muhallebinin hazırlanması:
* Tereyağ hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirin ve ılımaya bırakın. Daha sonra içine tereyağını ekleyip pürüssüz bir kıvam alıncaya kadar mikserle çırpın.
* Kavurduğunuz kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. Üzerine muhallebiyi yayın. Kalan kadayıfı da eşit miktarda yayın. Soğuk olarak servis yapın.

Afiyet Şifa olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

Blog Archive♥

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 

Tarif Dunyam Template by Ipietoon Cute Blog Design